2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Ar reikia pardavinėti?

Ar čia reikia pardavinėti? Labai dažnai užduodamas klausimas, nes daugelis MLM arba kitaip tinklinį marketingą tapatina su tiesioginiais pardavimais, prekių platinimu kai vaikštoma po namus ir siūloma kažką pirkti.

Taip, čia yra galimybė pardavinėti prekes su 40% antkainiu jei to norite, bet tikrai ne vaikštant gatvėmis ir nesiūlant visiems iš eilės pirkti. Tokių agentų nepriimčiau į savo komandą, nes tai formuoja prastą kompanijos įvaizdį. Jei pardavinėjate būkite vadybininkai - konsultantai, bet ne įkyrus agentai, kuriuos pamatę žmonės pereina į kitą gatvės pusę.

Pardavinėti nebūtina, tai ką gi čia reikia daryti? Jei jau esam MLM kompanijoje tai ir išnaudokim tai, kurkim pirkėjų - partnerių tinklą. Registruokim norinčius pirkti arba pradėti verslą kompanijoje, tuomet jie patys pirks ir atsives dar daugiau žmonių. Tai iš dalies irgi pardavimai, reikia parduoti kitam kompaniją, verslą, produktą, save, paskatinti pirkimus tinklo viduje. Pardavimai vyksta nuolat, kiekvieną dieną kažką parduodame, tik ne viską laikome pardavimu. Net gi norėdami įtikinti savo žmoną ar vyrą važiuoti per atostogas į Palangą, o ne namie likti, turite parduoti.

O dabar palyginkim pajamas pardavėjo ir verslininko kuriančio MLM tinklą.

Geras pardavėjas jau nuo pirmų dienų gali uždirbt gana didelius pinigus, tik labai greitai pasieks ribą, kai daugiau parduoti paprasčiausiai nespės. Jis turės pirkėjų ratą, nuo ryto iki vakaro dirbs pristatinėdamas jiems prekes ar ieškodamas naujų klientų.

Tinklo kūrėjas dirba visai kitaip, jis darbu dalinasi su savo partneriais, jiems užtenka pirkti patiems ir ieškoti naujų žmonių, kurie taip pat taps pastoviais pirkėjais ir taip pat plės tinklą. Iš pradžių jo pajamos bus kuklios, nes sukurti tinklą užtrunka, tačiau labai greitai pralenks pardavėjo. Verslininkams čia nėra ribų, kad uždirbti daugiau, nebūtina dirbti daugiau. Daug lengviau sukurti 500 žmonių grupę, kurie išleistų vos po 100 Lt ir sukurtų 50 000 Lt apyvartą, nei vienam parduoti už 50 000 Lt.

Kaip matote tiesiogiai pardavinėti prekių nebūtina, tačiau mokytis pardavimų verta, nes tai panaudosite kiekvienoje srityje ir situacijoje.


5 komentarai:

  1. Čia geras grafikas, bet dar yra kitas. Išlaidos ir pajamos.
    sakysim išleidi 100lt ir po kiek laiko jos atsiperka arba po kiek laiko išlaidos susilygina su pajamomis ir kada pradeda viršyti.
    Pradedančiam tai labai svarbu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gera mintis, žinau prie kurios temos tiktų išlaidų ir pajamų grafikas, reiks papildyt. Apskritai reikia daugiau grafikų ir mažiau skaičių, į grafiką užmeti akį ir viskas aišku.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pardavineti reikia. Jei nera pardavimu ne tinklo nariams (i sona), tai panasu i finansine piramide. Tai vienas is pozymiu skiriantis finansines piramides nuo tinklines rinkodaros.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sutinku pagal tinklinės rinkodaros idėją reiktų pardavinėti, tokia galimybė yra, bet kai laisva registracija, kam pardavinėti norintiems pirkti jei galima juos tiesiog užregistruoti ir perka jie patys?
    Pagrindinis skirtumas, kad finansinėje piramidėje uždirbama iš žmonių pritraukimo, MLM tik pritraukimas nieko neduoda, svarbiausia apyvarta.
    Ir žinoma finansinėje piramidėje kas pirmiau atėjo visada uždirbs daugiau, čia ne kas pirmiau, o kas dirbs daugiau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kad būtų aiškiau dar patikslinsiu. Pardavimai gera priemonė sudomini, pardavei prekę, klientui patiko, pasiūlau užsiregistruot.
    Su pardavimais viskas gerai, tik nereikia koncentruotis vien į juos, tada neišnaudojama MLM galimybės.

    AtsakytiPanaikinti