2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Kas yra MLM?

Prekyba.
Taip, prekybos galimybė yra tačiau jau ankstesniame straipsnyje parodžiau, kad pardavinėti nebūtina.

Verslas.
Pagal Vikipedija apibrėžimą: "Verslas, (šnek. kartais dar vadinamas bizniu) – savarankiška veikla, paremta asmenine rizika, kurios tikslas – gauti pelną, panaudojant savo sugebėjimus, žinias, laiką, kitų žmonių pinigus ir kitų žmonių darbą." MLM arba kitaip tinklinis marketingas atitinka visus šiuos punktus.  


Koks tai verslas? Daugelis pirmiausia pagalvoja, kad tai prekybos verslas. Iš dalies taip, bet aš manau, kad prekybos verslu užsiima kompanija, tai jos tikslas parduoti prekes. Mūsų tikslas reklamuoti prekes, paslaugas, uždarbio galimybę, save kaip MLM lyderį, plėsti pirkėjų-partnerių tinklą. Tai reklamos verslas.


Neribotų nuolaidų programa.
Kam verslas nerūpi, nori tik pirkti (tokių yra dauguma), MLM gali būti neribotų nuolaidų programa. Čia kaip pirkti prekybos centre su nuolaidų kortele, kuo daugiau perki tuo daugiau sugrįžta atgal. O jei dar rekomenduojate pirkti ten pat ir savo draugui, tai ne tik Jam sugrįš dalis pinigų, bet ir Jums nors nieko tuo metu nepirkote. Gausite premiją ir nuo savo draugo ir nuo draugo draugo draugo..... Taip vieną dieną pradedate gauti daugiau premijų nei sugebate išleisti, tačiau tai ne bėda, čia ne prekybos centro kortelė, kurios pinigus galima išleisti tik prekėms įsigyti, čia juos galima persivesti į savo banko sąskaitą. Ar gali būti geresnė nuolaidų programa?


Taip aš suprantu MLM, o kokia Jūsų nuomonė? Laukiu komentarų.




2 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kas yra MLM? Mes visi esame pirkėjai ir gauname netgi nuolaidas ir sakysim šeima per metus supermarkete prie savo namų išleidžia 10000 lt. Sutaupė į kortelę apie 200lt.
    Mano žiniomis pirmas žmogus kompanijoj NWA jau išleido kažkur virš 1000lt per pusę metų, o šiuo metu jo atlyginimas yra kažkur apie 3000lt.
    Hau , aš viską pasakiau.

    AtsakytiPanaikinti